Sahanda Köfte Tarifi

Sahanda Köfte Malzemeleri

  • 300 gram kıyma, 1 adet yumurtay 1 adet soğany 2 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 demet maydanoz, 2 adet patates ( haşlanmış), 2 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 su bardağı su, Tuz, Karabiber.

Sahanda Köfte Yapılışı

Kıyma bir kaba alınıp içine yumurta kırılır. Tuz, karabiber ekilerek yoğrulur. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlanır. Köfteler 1 çay bardağı sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.

Kızaran köfteler yayvan bir tencereye alınır. Haşlanmış patatesler yuvarlak olarak dilimlenir. Köfteler ve patates dilimleri bir köfte, bir patates olmak üzere sırt sırtta dizilir.

Ayrıca bir tavaya margarin alıp eritilir. Küçük küçük doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp soğanlara ilave edilerek 2 dakika kavrulur. Domatesler küp küp doğranır ve birkaç dakika daha kavrulur. 1,5 su bardağı su ilave edilir.

Tuzu, biberi ayarlanıp 5 dakika kaynatılır. Hazırlanan bu sebzeli harç, köfte ve patateslerin üzerine gezdirilir. Ağır ateşte 5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir